Spoiler – The Return Of King Sonic

Koortjes. Lekker veel en het liefste zo bombastisch mogelijk. Waarom weet ik niet precies (misschien iets met mijn jeugd als koorknaapje te maken?) maar ik ben er gek op. En dan natuurlijk het liefste in combinatie met harde gitaren en meedogenloze drums. Wanneer een plaat aan die kenmerken voldoet kun je bij mij al weinig meer verpesten. Zelfs wanneer de beheersing van de engelse taal af en toe een beetje houterig is en de nummers vaak nét even iets te lang duren, maakt dit weinig uit. En vanuit de stelling dat alles al eens een keer is gedaan is het al helemaal geen probleem dat Led Zeppelin, Deep Purple en – in mindere mate – Kyuss hun sporen duidelijk hebben achtergelaten. Dit zijn immers niet de minste inspiratiebronnen. Het mag af en toe tekstueel iets verfijnder en de nummers willen nog wel eens een beetje neigen naar langdradigheid maar dat mag de pret niet drukken. Want wat een sublieme samenzang! Natuurlijk heeft de gedegen productie er een flinke hand in gehad maar het is en blijft genieten wanneer een goede rockplaat boven de middelmaat uitsteekt door zich juist eens wat meer toe te leggen op de zang en de arrangementen. Met The Return Of King Sonic (over bombast gesproken!) levert het Utrechtse Spoiler vakwerk af. En dan te bedenken dat het echte spektakel doorgaans op het podium plaatsvindt…

File: Spoiler – The Return Of King Sonic
File Under: Daar hoorden zij engelen zingen
File Audio: [King Sonic]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven