Lawn – Fix (EP)

Op een bepaald moment begon er toch wat te jeuken bij Lawn. Moet er dan tóch een single uitgebracht gaan worden in deze barre tijden van single verkoop? Volgens mij zou ik er – zo ik in een bandje zat – ook gek van worden. Iedereen begon maar steeds weer in alle lovende recensies van Backspace over hoe goed dat nummer dat ze samen met dat zangeresje van dat bandje, dat ooit in Oss begon, maar nu in Nijmegen resideert, wel niet is. Even quoten: “Een Nederklassieker”, “op ‘Fix’ zijn de sterren erg dichtbij”, “een onconventionele songstructuur, adembenemende melodie, het heeft het allemaal”, “in “Fix” ontstaat iets prachtigs”. Je kunt onplezieriger veren in je reet gestoken krijgen, dunkt me. Ik vind het gedurft dat ze het toch doen die single, want ze steken wel hun nek er mee uit. Lawn volstaat namelijk niet met enkel en alleen dom Fix op een single te fikken. Deze single heeft meerwaarde. Allereerst is er radio-edit van “Fix”, dan de albumversie van “Tide” en tenslotte een toch wel tikje gewaagde remix van “Fix”, onder handen genomen door hun zelf samen met Gijs en Andreas van het bevriende Audiotransparent. Als bonus krijg je ook nog eens de videoclip van “Fix” die ze opgenomen hebben met Mirka Duijn. Lawn steekt haar nek uit en hoopt dat iedereen die zo hoog op gaf over “Fix” nu ook de daad bij het woord voegt en dit kreng aanschaft. Weet je wat? Hier zijn 5 cd-singles om Lawn the proberen voor de eerste vijf mailers van hun eigen adres. Als je de single tof vindt koop je deze alsnog en geef je de single weg aan een ander met dezelfde boodschap. “Fix” in de top 40? Ik zou het volkomen terecht vinden en op deze manier moet dat best lukken.


mij=My First Sonny Weismuller / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven