Jolie Holland – Escondida

‘s-Avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voorlezen aan kleine kinderen is goed voor ze. Ik doe dat dan ook braaf elke avond. Van de afgelopen paar jaar van Jolie Holland kan je zo een sprookje maken. Het is ook natuurlijk een verhaal met een fijne moraal: Blijf trouw aan je ding en het zal goed komen. Met een beetje slechte wil kun je de eerste plaat van Holland, Catalpa zien als een lelijk zwanenkuiken met al haar foutjes. Gelukkig waren er goede mensen die de schoonheid van het lelijke zwanenkuiken in zagen en haar onder hun hoede namen. En onder deze veilige vleugels kon het kuiken binnen korte tijd – zo gaat dat in sprookjes immers – uitgroeien tot een volwassen zwaan. Met Escondida toont zwaan Holland al haar pracht. Nou ja pracht is misschien niet het beste woord. Met als grote invloeden de zwarte zwaan Eleanora Fagan Gough en de norse beschouwende Californische zwaan wordt ze dan niet gelijk de mooiste van de vijver. Met al haar nukken en rare verendos, wordt ze zeker wel een van de interessantste uit de kolonie singer-songwriters. Even vreesde ik dat het vergroten van de mogelijkheden voor productie de plaat te gepolijst zou maken. Gelukkig niet. Eigenlijk is de zwaan nog steeds dat lelijke kuiken en dat is maar goed ook, want die is veel leuker om te observeren dan al die schattige en lieve volmaakte eendekuikentjes.

File: Jolie Holland – Escondida
File Under: Van lelijk kuiken tot mooie zwaan
File Audio: [Black Stars][Old Fashion Morphine]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven