Before The Dawn – 4:17 am

Onbekende bandjes luisteren vind ik een leuk tijdverdrijf. Het niet weten wat er uit de luidsprekers op je af zal komen zodra je de cd in je speler plaatst en op play drukt, maakt het voor mij des te spannender. Gelijk bij de eerste tonen en zangpartijen is de eerste indruk gemaakt. Een band met tweestemmige zang, een cleane en een grunter. 4:17 am is een album met een stevige rock- en metal-sound, die goed in balans is qua melodie en sfeer, waarbij de zang prima ondersteund wordt. Before The Dawn komt met hun geluid aardig in de richting van een band als Katanonia en ook raakvlakken met een band als Opeth zijn aanwezig. Al maakt die toch zwaardere muziek en staat die band m.i. nog een paar treden hoger. Maar het is dan ook niet wonderbaarlijk dat ze reeds met Katatonia op tour zijn geweest door Europa. Deze tweede langspeler van de band is een heerlijke donkere melodieuze metalen plaat om rustig van te genieten met het volume een paar tikkies harder. Na een paar draaibeurten begin je vanzelf mee te neuriën met de (rustige) zangpartijen. En bij de stevigere gedeelten ga je vanzelf rustig met je koppie op en neer.

File: Before The Dawn – 4:17 am
File Under: Scandinavian Metal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top