Skik – Best Tof

Raar dat ik me er nooit bijzonder aan gestoord heb dat Daniel Lohues tegenwoordig bij Skik in het Nederlands zingt. Ja, hij heeft wel degelijk een charmant turfstekersaccent , maar doordat op Best Tof de Drentstalige en ABN-liedjes door elkaar staan gaat het irriteren. Van die ergernis aan dat ABN heb heb ik tijdens het draaien van de laatste albums eigenlijk nooit last gehad. Wel heb ik die stap van Drents naar het ABN nooit helemaal begrepen. Want dat taaltje was – naast dat de liedjes natuurlijk gewoon ijzersterk waren – wat Skik zo charmant en toch ook wel bijzonder maakte. De liedjes in het Nederlands zijn dus wel ijzersterk maar steken hierdoor wat flets af bij de Drentse. Daar verandert een fantastisch opzwepend nummer als “Ik Ga Als’n Speer” niets aan. Bovendien mis ik de wereldnummers “Betonpoalties” en “Klotenweer” op Best Tof en dat is jammer, want hard rockend is Skik naar mening op zijn best. Nee, als ik jou was kocht ik gewoon alle albums in plaats van deze Best Tof, want om die matige cover van “Is Dit Alles” en, het wel mooie, “Grachten van Amsterdam” en het overbodige “Zo Vrolijk” hoef je deze Best Of niet aan te schaffen.

File: Skik – Best Tof
File Under: Redelijk Tof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven