Jerry Fish and the Mudbugclub – Be yourself

De 2de plaat. Diegene die na dat steengoede debuut komt. Die schijnt moeilijk te wezen. Of recensenten denken in ieder geval dat die moeilijk is. Anyway, het was ieder geval aan An Emotional Fish niet gegeven om het magistrale debuut, wellicht een van de mooiste platen van het scheidsvlak 80/90, te doen opvolgen met een minstens zo goed (verkopend) exemplaar. In 1996 trekt een gedesillusioneerde Gerry Whelan, na drie AEF platen gemaakt te hebben, zich dan ook terug uit de muziekbiz. Om terug te keren als Jerry Fish and the Mudbug Club. En voor diegenen die An Emotional Fish hoog hebben zitten: Be yourself is geen AEF plaat, ook al doen alle (ex)leden van AEF mee. Whelan is een meer rootsy kant opgegaan met hier en daar jazzy en latin uitstapjes. En dat klinkt vooral als een Mink de Ville light. Met de karakteristieke stem van Whelan. Want daar is niets van verloren gegaan. In Ierland is hij er in ieder geval erg populair mee want daar stond “True Friends” al weken hoog in de hitparade. Maar of het er het vaste land mee zal veroveren, dat betwijfel ik. Daarvoor is het net allemaal te losjes, te vrijblijvend. Maar het is in ieder geval goed te horen dat Whelan in ieder geval terug is. En dat we misschien wel kunnen blijven dromen van die nieuwe super AEF-plaat…

File: Jerry Fish and the Mudbugclub – Be yourself
File Under: Verse vis, mag nog wat peper bij…
File Audio: [ Kies uw eigen Fish ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven