Statistics – Leave Your Name

Even wat mensen de winkel in jagen. Kijk eens aan! Statistics – Leave Your Name! Een nieuwe cd van de gitarist van Desaparecidos. Rennnen! Zijn ze al onderweg? Haha, die zijn er mooi ingetuind. Het gaat hier namelijk niet om Bright Eyes opperhoofd Connor Oberst, maar van zijn partner in crime Denver Dalley. Nu die anderen richting winkel zijn, kan ik je wel vertellen dat het een beetje een raar album is dat Leave Your Name. Goddelijke bombastische Weezer-like koortjes in tegen post-rock aanschurkende liedjes zoals in opener “Sing a Song” en verderop op de plaat. Een rare combinatie misschien, maar wel eentje die lekker meebrult. Slimme zet om een niet briljant liedje op te leuken. Of de experimententen met drumcomputers over het gitaarwerk heen van Denver Dalley zoals in afsluiter “Circulair Monents” en je in verwarring brengen. Je denkt dan post-rock, maar echt spannend wordt het nooit. Het heeft wel wat, maar het heeft ook een heleboel niet. Daarbij is Dalley ook nog eens niet de meest briljante zanger. En toch gaat hij er prat op de ‘belangrijkste’ songschrijver van Desaparecidos te zijn. Waarom lukt het hem dan solo niet om met wat briljants voor de dag te komen. Het is voor mij een raadsel. Misschien kunnen zij die net terug zijn uit de winkel ons verder helpen?

File: Statistics – Leave Your Name
File Under: Een heleboel net niet?
File Audio: [Reminisce]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top