Preston School of Industry – Monsoon

Het kan vreemd gaan in je leven. Eerst word je met je band op handen gedragen door de critici, en later zien de critici je niet meer zitten. Zo verging het gitarist Scott Kannberg. Eerst was er de lo-fi band Pavement, dat (meestal) kon rekenen op goede kritieken. Nu is er Preston School of Industry, en daar gaat het heel anders mee. Toegegeven, het is nu niet grensverleggend. Toegegeven, het is geen band met hippe tieners. Toegegeven, de bandnaam ligt niet lekker in de mond. Toegegeven, de titel Monsoon doet de zon niet schijnen. Toegegeven, ik las een recensie en dacht dat is niet interessant. Toegegeven, ik heb de cd dus niet zelf gekocht. Toegegeven, de cd lag (gratis) op de deurmat om te recenseren. Toegegeven, mijn verwachtingen waren niet hoog. En nu komt het, ik ben gevallen voor dit album. Het straalt (gelukkig) geen enkele pretentie uit. Vergeet dat er ooit Pavement was, en laat het over je heen komen. Wat er dan komt is veel, tien lekker vrolijke alt.country liedjes waarbij je zelfs een dansje kunt maken. Met hulp van Scott McCaughey (Minus 5) en de band Wilco kwam dit tweede album tot stand. Heel soms doet qua zang aan Iggy Pop denken, soms doet het meer aan Tom Petty en Willard Grant Conspiracy denken, en soms een beetje veel meer aan een bandje dat het nu zo goed doet: The Shins. Ik vind het echter veel leuker dan deze laatste. Weg dus met al die recensies en vooroordelen. Ik zeg het voor: “Een driewerf hoera voor Preston School of Industry.”

File: Preston School of Industry – Monsoon
File Under: Vrolijke alt.country
File Audio: [Caught in the rain][Get Your Crayons Out!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top