A Girl Called Eddy – A Girl Called Eddy

Aimee Mann heeft een zusje. En eigenlijk heet dat zusje Erin, maar iedereen noemt haar Eddy. Daarom heeft Erin maar een band op gericht die A Girl Called Eddy heet. Die naam is een knipoog naar A Girl Called Dusty een album van Dusty Springfield. Niet geheel toevallig één van de helden van Erin. En natuurlijk is Erin geen echt zusje van Aimee Mann – ze heet Moran van achteren, maar muzikaal gezien zijn ze het zeker wel. Ik hoop van harte voor Eddy dan ook dat de lijdensweg die Mann gehad heeft voordat ze echt doorbrak met het eerst in eigen beheer uitgebrachte Bachelor No. 2 Erin bespaard blijft. Leuk is anders namelijk. Haar popmuziek is zo glad als zojuist met Wilkison Intuition behandelde vrouwenbenen, maar absoluut geen aalgladde Viva-pop (dat is het hokje waar ik Dido onder schaar). Eerder Linda-pop. Of pak een willekeurig ander blad voor de volwassen vrouw met wat meer diepgang. Het is niet alleen muziek voor vrouwen hoor, veel mannen houden immers ook best van gladde benen. Deze man heeft de afgelopen weken in ieder geval regelmatig voor zich uit zitten dromen terwijl Erin Moran zachtjes in mijn oor zat te fluisteren en zal dat nog vaak weer doen de komende tijd.

File: A Girl Called Eddy – A Girl Called Eddy
File Under: Naast Aimee Mann
File Audio: [People Used To Dream]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven