El Zombie / Hal

Het is niet louter het grote werk dat de klok slaat op File Under. Ook voor de “kruimels” zijn wij niet te beroerd en daarom worden ook singletjes opgepakt. Echte singletjes. Van zwarte schijfjes van lekker dik vinyl. Zoals de G.T.T.B.M.F.E.P. van het Utrechtse El Zombie. Navraag naar dat bandje binnen Utrechtse bandkringen leverde vooralsnog niet veel extra info op. Maar dat maakt niet uit. Want draaien doe ik’em toch wel. Lekker rammelende delta blues die zo af en toe aan Doo Rag doet denken. Drie nummertjes maar, maar het smaakt naar meer. Toch maar eens opletten of ze toevallig in het wild te bewonderen zijn in Utrecht HAL doet het gewoon op silicium. Twee nummertjes op de single Worry About The Wind (die radio edit tellen we niet apart). Komen net als The Thrills uit Ierland en maken net zoals The Thrills mooie liedjes die beïnvloed zijn door de Amerikaanse westcoast pop van de jaren 60 en 70. Tja, en hoe klinkt dat dan? Als The Thrills dus. Maar op deze debuutsingle (op Rough Trade) stoort het nog niet. Want Worry About The Wind is een mooi gearrangeerd nummer, met een prominente rol voor de blazers en heerlijke samenzang. En nu maar hopen dat ze dat vast kunnen houden. Zonder een eigen gezicht te verliezen. Vooralsnog heb ik goede hoop…

File: El Zombie – G.T.T.B.M.F.E.P / Hal – Worry About The Wind
File Under: Heerlijk rammelend vinyl / Thrilling good…
File Video: [Hal – Worry About The Wind]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top