Ayreon – Loser (EP)

Ik vind het wel grappig dat nu de verkopen van singletjes als een gek dalen in één keer een hele boel bandjes hun kans ruiken om eens een hit te scoren en deze met beide handen aangrijpen. Zo staat Jovink nu gewoon hoog in de top-10, dankzij een briljante aktie in tijdens de Zwarte Cross en zo brak Within Temptation ook definitief door. Het is ook wel leuk voor je CV natuurlijk, maar moet vooral ook leuk zijn voor de fans vind ik. Nou, laat dat maar aan Arjen Lucassen en zijn Ayreon over. Met Loser op single en een clip op The Box doet’ie ook een gooi naar de top-40. En hij biedt zijn fans wel waar voor hun geld, maar ik vraag me af of hij niet-fans met deze single ook over de streep zal strekken. Daar is “Loser” met aan het eind de maniakale Devin Townsend – aan wie ik een ‘slecht’ rechteroor te danken heb – denk ik net iets teveel metal voor. Star One-metal overigens, want deze versie is wel flink anders dan de versie van The Human Equation. Waar voor je geld dus. Dat zijn de andere drie tracks ook wel. Zeker als je bij de cd-presentatie in Stairway to Heaven aanwezig was, want daar komt de opname van de akoestische versie van “Into The Black Hole” vandaan.

File: Ayreon – Loser (EP)
File Under: Progmetal in de top 40, kan zo maar weer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top