Mirah – C'mon Miracle

Toveren is in. De één tovert met woorden, de ander met eten, Harry Potter en zijn vrienden leren zelfs toveren op school. De Amerikaanse heks Mirah (Yom Tov Zeitlyn) tovert met muziek. Ze weet het voor elkaar te krijgen om de nodige vrouwelijke singer-songwriters op één album te krijgen. Ze doet dit echter zonder hun hulp. Heks Mirah gooit de muziek en stemmen van Heather Nova, Aimee Mann, Edie Brickell, Beth Orton, Kate Bush of hoe ze ook mogen heten in de kookpot, en floep…… daar is het wonder: C’mon Miracle. Artistieke hoogtepunten zijn het kritische nummer ” Jerusalem” en het liefdesdrama “The dogs of B.A.”. De productie was in handen van Phil Elvrum. Ze leende aan zijn band The Microphones eerder haar stem uit en speelde er ook een mopje gitaar in. Nu is er echter haar eigen, als ik het goed heb, vijfde album. Het bevat elf wonderschone liedjes met een wat jazzy inslag. Muzikaal had ze de nodige hulp van een hele rij muzikanten waaronder de eerder genoemde Elvrum en Jason Anderson. Nergens doet het echter overdadig aan, de productie is sober gehouden, de songs liggen lekker in het gehoor. Goed getoverd dus, maar bij een volgend album mag er wat mij betreft een wat originelere toverspreuk gebruikt worden.


mij=Kill Rock Stars / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top