Carter USM – BBC Live in Concerts 1991 – 1994

Het moet ergens eind 1990 zijn geweest. Ergens hoorde ik een deel van een nummer dat me onmiddellijk bij de kladden greep. Het was iets dansachtigs met gitaren, maar niemand kon me verder helpen. Het was op ergens in een avondprogramma op de VPRO. Dat flard bleef me maanden door het hoofd spoken tot ik het ineens, bijna per ongeluk, weer langs hoorde komen. En toen werd het eindelijk wel fatsoenlijk afgekondigd. Het nummer bleek “Anytime, anywhere, anyplace” van Carter The Unstoppable Sexmachine. In, god betere het, een vaag platenzaakje in Leeuwarden vond ik die single, want in Enschede hadden ze er nog nooit van gehoord. Het was het begin van een periodieke fanatiek volgen van een act. Ik kocht alles dat los en vast zat en tot en met Post Historic Monsters. Toen bleek dat Carter toch eigenlijk maar één kunstje kon, al konden ze dat heel erg goed. Er kwamen andere bands die ik moest volgen. Carter USM zakte steeds verder weg, al wilde ik de single “Anytime, anywhere, anyplace” nog wel eens opzetten. De jongens timmerden nog wel steeds aan de weg, onder wisselende namen, maar het was niet meer voldoende om mijn aandacht te trekken. Tot ineens de CD BBC Live in Concerts 1991 – 1994 uitkwam. Dat was toch hun goede periode. Al is dat op de cd amper te horen. Laat u niet foppen, want deze cd bevat louter op cd gepleurde eigengemaakte radio opnames. De gebruikelijke kwaliteit van Beeb opnaames heeft het niet, aan mastering is niet gedaan en “Anytime anywhere anyplace” staat er niet eens op! Aan een beetje opbouw is sowieso niet gedaan. Het is goed om Carter USM weer eens te horen, maar dit doet me vooral naar de studioplaten grijpen. Wat ook wat waard is, want eigenlijk waren ze best goed…

File: Carter USM – BBC Live in Concerts 1991 – 1994
File Under: Alleen in de aanbieding kopen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top