David Poe – Love is Red

Het is zo’n fijn cliché onder artiesten. Net als een nieuwe plaat uit is dan mogen ze graag van de daken schreeuwen dat dit absoluut hun beste album tot nu toe is. Gevolgd nog door een hele riedel standaard (on)zinnen. Om dan vervolgens bij het volgende album dat hetzelfde verhaaltje af te steken en zeggen dat ‘dit en dat’ op de vorige achteraf gezien toch niet zo briljant was. Achteraf kijk je hooguit een koe in de kont denk ik dan. David Poe was, ondanks quotes als ‘…Almost perfect…’ in onder andere de Rolling Stone en veren in zijn kont hier, zelf toch niet tevreden over zijn titelloze debuut en The Late Album. En Ulf Zick van Ulftone music ook. Hij nodigde Poe en zijn podiummaatjes Sim Cain en John Abbey uit voor een sessie in een Berlijnse bunker. Daar namen ze voor Love is Red nieuwe versies van oude nummers die de sfeer van hun live optreden beter weergeven dan de eerste twee platen van Poe deden. Waar je ook zit, je omgeving verandert in een vloek en een zucht in een nachtclub als Poe het jazzy “You’re The Bomb” inzet. Naast heropnames is op Love is Red ook plaats voor een trits nieuwe nummers en een intrigerende cover van Tim Hardin‘s “You Got A Reputation”. Het zou fijn zijn als Poe in Nederland ook eens wat meer de kans krijgt om aan zijn reputatie te werken en ons laat horen dat de nieuwe opnames van Love is Red inderdaad de juiste versies zijn.

File: David Poe – Love is Red
File Under: Anders en nu nog beter!
File Audio: [Settlement]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven