The Polyphonic Spree – Together We're Heavy

Als ik tegenwoordig het woord “polyphonisch” hoor dan denk ik altijd aan mijn telefoon. Die snapt dat wel, dat polyfonisch en doet dagelijks zijn imitatie van een oude bakelieten telefoon met verve. Meestal word ik daar erg vrolijk van. Dat geldt ook voor de Polyphonic Spree. Die besloten dat ze best de Flaming Lips, de Beatles, Spiritualized, de Mama’s en de Papa’s en de Beach Boys in een band konden stoppen. Mix dat alles met een gezonde portie gospel en je vraagt je af hoe het komt dat die plaat nog steeds goed kan klinken. Want goed klinken, dat doet hij. Doet de titel van de plaat, “Together We’re Heavy“, me denken aan een protestdemonstratie tegen afslankmiddelen ergens in het midden van de jaren zestig, de muziek doet dat ook. Bombastische nummers vol dramatiek, lieflijke koortjes die je toezingen dat alles wel goed komt, een gekwelde zanger die maar niet in zijn eentje platen moet gaan maken en psychedelische riedeltjes. Als het aan de Polyphonic Spree ligt komt het allemaal wel goed met deze wereld. Ik denk dat als het aan de wereld zou liggen dat het allemaal ook wel goed komt met de Polyphonic Spree. Want leuke platen maken kunnen ze!

File: Polyphonic Spree – Together We’re Heavy
File Under: Polyphonisch of niet, ik wil ze als ringtone
File Player: [Player]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven