Ikara Colt – Modern Apprentice

Het lijkt af en toe wel alsof je in ieder geval een paar jaar de schijn opgehouden moet hebben dat je op de kunstacademie rond gedoold heb wil je een bandje kunnen beginnen. In Engeland stikt het in ieder geval weer van dit soort bandjes. Misschien is het ook wel een kunstje dat Ikara Colt uitvoert, maar dan wel een aangenaam en heftig kunstje. Hun tweede cd Modern Apprentice trapt in ieder geval vol vuur af met “Wanna Be That Way”. De wisseling in de line-up – bassist Jon Ball werd vervangen door Tracy Bellaries – heeft van Ikara Colt geen heel andere Ikara Colt gemaakt. Hooguit een betere en wat melodischer Ikara Colt. Maar nog steeds zijn het Sonic Youth-, The Fall- en Joy Division-invloeden wat de klok slaat. De nummers trekken echter in zulke vaart voorbij dat het voor de gemiddelde luisteraar vast te snel zal gaan om je eraan te ergeren. Met om elke hoek steeds weer een vette hook of catchy riff op de loer liggend in de up-tempo punkliedjes. Die zijn overduidelijk een stuk beter in kwaliteit dan die van hun debuut. En het leuke aan Ikara Colt is dat ze her en der ook nog eens lekker flirten met electropop. Dat zijn stiekem eigenlijk de momenten dat Ikara Colt op haar best is. Moeten ze zeker niet minder gaan doen op een volgende plaat.

File: Ikara Colt – Modern Apprentice
File Under: Energieke punkrock
File Video: [Wanna Be That Way]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven