Ten Foot Pole – Subliminal Messages

Ik denk dat de heren van Ten Foot Pole zichzelf nog wel eens achter de oren zullen krabben over in het verleden gemaakte beslissingen. Ooit brachten zij hun tweede album Rev uit op het machtige Epitaph label. Lof en uitzinnige recensies waren hun deel en een mooie toekomst lag in het verschiet. Totdat zanger Scott Radinsky zijn werkzaamheden als professioneel honkballer niet meer kon combineren met de band en moest stoppen. De band ging verder zonder hem en gitarist Dennis nam de vocalen over. En dat is precies waar het mis ging. De nummers waren nog steeds sterk en zaten even goed in elkaar maar het gemis van een goede zanger is in de punkscene dodelijk. Niet voor niets werd twee platen later (gedwongen) afscheid genomen van Epitaph en onderdak gevonden bij een kleinere maatschappij. Ten Foot Pole was afgezakt naar de middenmoot. Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en ligt er nieuw materiaal in de cd-la. En gelukkig, het lijkt er op alsof er eindelijk weer wat vooruitgang is geboekt. De twaalf nummers zijn als altijd qua compositie piekfijn en ook de productie van huisproducent Ryan Green mag er weer zijn. De aanwezigheid van een nieuwe gitarist en bassist lijken een positieve invloed te hebben en zelfs de zang is stukken beter dan voorheen. Het is het beste post-Radinsky werkje tot nog toe. We mogen nu wel aannemen dat de oude tijden niet meer zullen herleven maar het lijkt alsof het ‘nieuwe’ Ten Foot Pole na een decennium haar definitieve vorm gevonden heeft.

File: Ten Foot Pole – Subliminal Messages
File Under: Oud maar nog niet vertrouwd
File Audio: [Kicked Out Of Kindergarten]

4 reacties

  1. stijn

    wat hier gezegd wordt is dus bullshit, de muziek is zeer zeker geevolueerd ma als je de voices van bv rev en insider vergelijkt kan ik met volle overtuiging zeggen dat de vocals van insider duizend maal strakker zitten. Laten we zeggen dat tenfootpole op alle vlakken alleen maar positief evolueert. Middenmoot my ass! Tenfootpole behoort tot de top die vandaag te vinden is in de punkrockscene. Mss niet kunnen loslaten van wat men vroeger gewoon was? Maar subliminable messages is een van de beste cd’s die vandaag te vinden!

  2. Wouter

    REV is mijn favoriete punk album allertijden. En subliminable messages is waarschijnlijk wel 1 van de beste punk albums van tegenwoordig, maar alle 3 de albums tussen deze 2 platen in zijn simpelweg juweeltjes. De punk van tegenwoordig is heel erg door geevolueerd en dat is jammer voor mij, want ik hou echt van deze mid 90’s punk, geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven