C-Mon And Kypski – Static Traveller

Ik laat wel eens min of meer bewust een cd rondslingeren in de cd-speler in de woonkamer. Wel met gevaar voor de cd natuurlijk, want dat kleine grut weet er wel wijs mee. Eigenlijk doe ik dat dan ook alleen maar als ik er bijna 100% zeker van ben dat de rest van de oren in huis het ook kunnen waarderen. Of juist helemaal niet natuurlijk. Beetje stangen op zijn tijd kan geen kwaad. Dus er ligt ook wel eens wat pompeuze bombast in de lade van de Onkyo. Wraak is zoet endezo. Om die reden lag C-Mon and Kypski‘s nieuwe album Static Traveller er dus niet. Dat bleek ook wel. J. begon zomaar spontaan zelf over het album. Nou, dan is er echt wat aan de hand hoor, want daar moet heel wat voor gebeuren. Maar het verbaast me niets, de Dope On Plastic-series vond ze ook altijd erg leuk en daar vergeleek ze het dan ook gelijk mee. Dat het erg leuk is heeft ze overigens ook helemaal gelijk in. Kypski heeft de plaat echt tot het randje afgevuld met zijn onnavolgbare scratches, C-mon zorgt voor de ragfijne productie en samples. De vers aangetrokken Daniël Rose op gitaar en Jori Collignon op toetsen zorgen er voor dat C-Mon And Kypski nu zelfs een heuse band is. Jazz, funk, hiphop, rock, soul, echt de hele rimram hebben ze verpakt in 10 tracks en een intro, met als hoogtepunt “Shitty Bum”, waar zelfs een geweldige video voor gemaakt is opgenomen in de Dom-stad.

File: C-Mon And Kypski – Static Traveller
File Under: Het betere knip- en plakwerk
File Video: [Shitty Bum]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top