Kees Hazevoet – Mario Schiano

Nee, u hoeft met me niet te bedanken. Ik was het slechte weer van de afgelopen weken zelf ook spuugzat. Eigenlijk was het ook best leuk om te jagen op de mist en de wolken. Een risicoloze exercitie was het dan ook niet. Het kan natuurlijk averechts werken als je trap-jazz in stelling brengt. Maar goed, ik schatte zo in dat de wolken en de regen wel een soort van conservatieve stroming is in het weer, die vast niet tegen tegendraadse jazz zou kunnen. Dat schopt al decennialang tegen alles wat maar heilig zeikerig huisje is. Waarom zou je er de wolken niet mee kunnen verjagen? Dus sneakte ik afgelopen zaterdagmorgen de deur uit en trapte hard op mijn carbonnen ros. Gewapend met coole jaren 70 jazz heruitgaven in de diskman om het gevecht aan te gaan. Verdorie, dat heb ik geweten! Hazevoet en zijn kwartet trekken op Pleasure namelijk zo hard van leer dat ik me zelf ook opgejaagd wild voelde. Dat de mist en daarna de wolken zich over gaven als makke schapen weet u ondertussen. Het zorgde er echter ook voor dat ik veel sneller met de tong op het stuur fietste dan me lief was. Ik was blij dat ik van Marion Schiano On The Waiting-List ook nog bij me had. Nog langer Hazevoet en ik was zelf uit elkaar geknald vrees ik. Met het getoeter van de iets bravere Mario Schiano en zijn vrienden reed ik in de verzengende warmte – tering wat een vochtigheidsgraad! – verder naar mijn einddoel, waar ik toch aardig uitgeblust aankwam. Maar goed, ik deed het met plezier voor u en hoop dat u van de zonnige dag genoten hebt. Dat het weer later die dag nog even flink revanche nam, neemt u vast wel voor lief.

File: Kees Hazevoet – Pleasure / Mario Schiano – On the Waiting-list
File Under: Trap-sjes of geimproviseerde muziek wat u wilt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top