The Von Bondies – Pawn Shoppe Heart

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met The Von Bondies was tijdens het voorprogramma van The White Stripes. Hun lekkere rauwe garage bluesrock sloeg bij mij meteen aan en ik liep toen blij De Melkweg uit met het album Lack of Communication. Nu twee jaar later en na de veelbesproken ruzie met Jack White (hun voormalige producent en vriend) en met een deal bij major Warner op zak is daar het tweede album Pawn Shoppe Heart. Deze plaat is nog sterker, voller, vetter en rockender dan zijn voorganger. Het eerste dat opvalt is dat dit album prachtig geproduceerd en gemixed is. Het album barst van de energie; de ritmesectie, drummer Don Blum en bassiste Carrie Smith, raast maar door. Wolvenhuilende zanger Jason Stollsteimer klinkt nog altijd wanhopig getormenteerd. Soms neigt dit teveel naar een maniertje, maar gelukkig gebruikt hij zijn stem nu steeds genuanceerder en soulvoller. Eén van de dingen die The Von Bondies zo leuk en fris maken zijn de fijne vraag en antwoord spelletjes tussen gitariste Marcie Bolen en Stollsteimer, de achtergrondzang van de meiden in de band en de leuke catchy refreintjes. Pawn Shoppe Heart is een gevarieerd album vol bijtende spanning en zwoele sixties garagerock, maar dan wel met perfect geluid. Van het opzwepende “C’mon C’mon” en rauwe “No Regrets” tot de ballad “Mairead” en supervrolijke “Not That Social”. Het klinkt echt als een band die lol heeft gehad om dit album te maken en dit werkt lekker aanstekelijk. De muziek kruipt onder je huid en blijft tot de laatste noot boeien. Een toppertje, ze hebben Jack White echt niet nodig.

File: The Von Bondies – Pawn Shoppe Heart
File Under: Opzwepende garagerock uit Detroit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven