Klang – No Sound Is Heard

Elastica bracht het in tien jaar tijd niet verder dan twee albums en ligt al een tijdje op zijn gat. Bar weinig eigenlijk. Veel minder albums ook dan de band waar Justine Frischmann eerst deel van uitmaakte: Suede (Brett Anderson is Frischmanns ex). Bij Frischmann in de band zat Donna Matthews, maar doordat ze bijna bezweek aan de dope was het al na één album: exit Donna Matthews. Van Frischmann heb ik weinig meer vernomen sinds Elastica het bijltje er bij neerlegde, Matthews is ondertussen clean en gooit het over een heel andere boeg. Klang heeft namelijk weinig te maken noch de brit-pop van Suede, noch die van Elastica. Klang is minimalistisch new wave. Niks geen bombast, niets geen pathos op No Sound Is Heard. Matthews geeft het zelf toe: “In Elastica, it was all about hedonism and having a euphoric experience”. Klang niet. Klang doet het anders en legt in “Waiting” gewoon een aan RATM herinnerend bassloopje over een raar jazzy gitaartje met dito drums en vlakke ietwat onverschillige stem (beetje Kim Gordon achtig). Hmmm dat klinkt moeilijker dan het is. Het zijn namelijk wel sobere licht experimentele liedjes op No Sound Is Heard, maar zwaar op de maag wordt het nergens. Eigenwijs springerig wel.

File: Klang – No Sound Is Heard
File Under: Minimalistisch new wave
File Audio: [No Sound Is Heard]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top