Sonic Youth – Sonic Nurse

Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb je NYC Ghost & Flowers gedraaid? En A Thousand Leaves of Murray Street? En als je dat vergelijkt met de keren dat je Daydream Nation opzette? Of met bonzend hart luisterde naar Evol of Sister? Er worden zonder enige twijfel beroerdere platen gemaakt. Maar een heleboel van die vele malen beroerdere platen draai ik vele malen vaker dan de laatste platen van Sonic Youth. De kans is groot dat dat niet aan NYC Ghost & Flowers of Murray Street of A Thousand Leaves ligt, maar aan mij. De spanning van die ouwe platen is er af, stomweg omdat het sinds die prachtige trits (Daydream Nation, Evol en Sister) alleen maar minder moest worden. The first cut is the deepest, niet waar? Van de Ramones wil ik ook alleen maar de eerste drie platen horen. Intussen kan ik zo alle kwaliteiten van Sonic Youth’s nieuwste CD opdreunen: de razende gitaarmuren, de rol van nog-steeds-nieuw-bandlid Jim O’Rourke, de immer spannende stem van Kim Gordon en andere opwindende geluiden. En vooral het feit dat het een plaat van Sonic Youth is. Maar zeg nou eerlijk, hoe vaak zul je Sonic Nurse nog draaien dit jaar of de komende jaren?

File: Sonic Youth – Sonic Nurse
File Under: Niet zozeer overbodig, alswel eerder gehoord
File Audio: [Sonic Nurse-player]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven