Oak – Building Steam

Eigenlijk lees ik nooit bio’s, ik bewaar ze raar genoeg altijd wel. Raar, want reclame folders schuif ik meestal zo door richting oud papier. Kletspraat is het. Een band zal nooit zeggen dat ze een slechte plaat gemaakt hebben. Waarom ik die van Oak wel las? Toeval. Geen idee. Ik had mijn conclusies voor hun debuut plaat Building Steam toch al getrokken: sfeervolle spannende plaat die doet vermoeden hoe Talk Talk geklonken zou hebben als ze nog hadden bestaan. Wel met Mark Hollis op zang dan natuurlijk en niet met de net zo karakteristieke stem van Hans Brussee. En dan valt je oog dus onverhoeds op die bio en staat er dat Talk Talks Spirit of Eden en de zoek naar rust in muziek de grootste bronnen van inspiratie zijn geweest van Brussee en Olivier Schutte (oa ex-Grof Geschut). Krijg nou wat! Precies wat ik dacht! Dit was allemaal wel nadat over mijn teleurstelling heen gezet had dat Oak niet doorging waar I$I$ opgehouden was, maar slechts een deel van het I$I$-ding geadopteerd heeft. Want I$I$ dat was stiekem best briljant. Heerlijk grillig en live fantastisch – ik liep ooit eens weg bij een concert van Motorpsycho omdat zij als voorprogramma me overrompeld hadden. Oak is vooral ook heerlijk, maar ook veel minder grillig. Wel stemmig en ingetogen vooral heel erg mooi. Misschien toch eens vaker bio’s lezen?

File: Oak – Building Steam
File Under: Gewoon heel erg mooi

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top