Jovink en de Voederbietels – De Negende

Er zijn van die artiesten, die doen alles voor een platencontract. Die laten zich koeioneren in televisieshows en hopen zo dat een hoop dames hun SMS tegoeden besteden om de persoon in kwestie naar de eerste plaats te stemmen. Dit kost dan vervolgens weer zoveel dat de dames in kwestie geen geld hebben om de eerste single te kopen waarna de artiest in kwestie gedropt wordt en alles in eigen beheer uit moeten gaan brengen. Er zijn ook bands die niet eens aan die onzin beginnen en gewoon alles direct in eigen beheer uitbrengen. Ze weten dat ze toch genegeerd worden door radio en platenmaatschappijen. En vervolgens al bijna 100.000 cd’s verkopen. Die grens zal met De Negende van Jovink wel overschreden worden, want de heren van Jovink and the Voederbietels hebben ingezien dat, wat ze ook doen, er toch geen radiohit in zal zitten. Ze zijn gaan doen waar ze goed in zijn: ouderwets rocken. En doar bint ze allerbastens good in. Want daar waar papa Bennie noodgedwongen het gas terugneemt, hij wordt ook een dagje ouder, nemen zoon Gijs en consorten het stokje moeiteloos over. En dat met een album dat duidelijk geïnspireerd is door bands als AC/DC en The Black Crowes, maar genoeg eigens heeft om een puik Jovink-album te zijn. Voor het eerst in de historie gaat het soms ook ergens over (politiek onder andere) en is men niet bang om het gas terug te nemen met een prachtige ode van Gijs aan papa Bennie. Kortom, de Jovinks zijn de ongein ontgroeid en lijken volwassen te zijn geworden. Papa Jolink kan met goed fatsoen met pensioen, de opvolging is geregeld.

File: Jovink (and the Voederbietels) – De Negende
File Under: Allerbastens lekker
File Audio: [Harsenloze zondag]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top