Sweet Assembler – 0.1 (EP)

“Assembler is niet meer van deze tijd hoor!”, grapte de lolbroek via ICQ toen hij zag dat ik Sweet Assembler aan het draaien was. “Live schijnt het nog beter te zijn”, grapte een ander. De lolbroek herzag zijn mening als de wiederweerga toe ik hem 0.1 liet horen. De ander kan geen gelijk hebben, want dat zou namelijk inhouden dat Sweet Assembler live beestachtig goed moet zijn. Hun EP is namelijk al van grootse klasse. Ok, Radiohead ligt er erg dik bovenop in de openingstrack, maar net als bij Noor wordt dit op dusdanige manier gedaan dat dit eenvoudig te gedogen is. Bovendien blijft het niet bij Radiohead-invloeden alleen. Motorpsycho komt ook voorbij en zompige stonerrockgitaarpartijen idem dito. Dubbelmono hamerde de spijker wat dat betreft vol op zijn kop nadat ik hem tipte en hij de mp3s op hun site beluisterde: “Er zullen vast een heleboel bandjes zijn die een brug proberen te slaan tussen Radiohead’s contemplatieve werk en Motorpsycho, maar in Eindhoven (ja waar anders) komen ze wel heel dicht bij beide overzijden (poezie-pun intended)”. Ik zou daar zelf nog het sferische van Chroma Key aan toe willen voegen, maar deze naam zal hooguit bij Dream Theater-fans een belletje doen rinkelen. Maar 0.1 is vooral hypnotizerend mooi. “Assembler is wel degelijk van deze tijd!” bekte ik terug richting de lolbroek.” Echt wel!

File: Sweet Assembler – 0.1 (EP)
File Under: Eindhoven Rockcity, maar dan anders!
File Audio: [belong on planet export][acting out]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven