Zober – Zober

D’r is geen stad in Nederland te vinden met zo’n hoge dichtheid aan winnaars van de Grote Prijs van Nederland als Kampen. Voordat – amper een half jaar nadat ze opgericht waren – Zober de Grote Prijs won in 2001 won ging La Lupa ze daarin voor in 1995. La Lupa lukte het nooit om het echt te maken. Misschien daardoor wel gewaarschuwd bracht Zober niet overhaast haar debuutplaat uit. Maar of ze daar nou mee tot 2004 moesten wachten? Dat had van mij wel wat sneller gemogen eigenlijk. Ze kregen bij het opnemen van hun debuut hulp van Baz Mattie (nu Mimezine, maar natuurlijk óók ex-La Lupa) die de heren aanspoorde om nog maar wat meer te flirten met dance-invloeden dan ze voorheen al deden. Grofweg is hun muziek nu te beschrijven als de combinatie van de rock van U2 met het toetsengeluid en ritmes van Faithless. En dan heeft zanger NiKa ook nog wel wat weg van Ozark Henry (waar blijft zijn nieuwe plaat overigens). Doordat Zober alle tijd genomen heeft om het songmateriaal te laten groeien en het op te nemen, zou het op de buhne goed neerzetten wel eens een probleem kunnen worden. Om te bewijzen dat dat niet zo is heeft Zober als bonus op dit debuut twee nummers van hun Lowlands EP gezet. En inderdaad, zelfs op zaterdagmorgen in de India staat het als een huis.

File: Zober – Zober
File Under: Rockdance of Dancerock?

2 Comments

 1. Ik vind hun cd te gek! Ik ben sinds juni dit jaar een superzoberfan!
  Bij de meeste nummers kan je gewoon niet stil blijven staan. Maar live zijn ze nog beter!
  Zober rules!!
  Groetjes van een suoerzoberfan Diana

 2. Ik vind de cd te gek! Bij de meeste nummers kan ik niet stil zitten en van het nummer “Stay” krijg ik kippevel. Dat wordt ook hun nieuwe single.
  Maar live zijn ze nog beter. Ik loop dan ook veel optredens af. De volgende is 22 jan. in de Melkweg in A´dam. Echt een te gekke band. Ik hoop echt dat ze het gaan maken!
  Groetjes van een superzoberfan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top