The Hives – Tyrannosaurus Hives

Scherp en puntig als altijd is het nieuwe album Tyrannosaurus Hives van de Zweedse Hives. Na de laatste en vermoeiende wereldtoernee duurde het toch 4 jaar sinds het voorlaatste Veni Vedi Vicious voor hun derde album van de lopende band rolde. Er waren wat geruchten dat de band uit elkaar zou zijn, maar het zal wel de sleur van de vele optredens zijn geweest. Hoe dan ook, momenteel zijn ze alweer op toernee, naast Amerika en Japan doen ze ook lowlands aan dit jaar. De ietwat hysterisch zingende Pelle Almqvist (Howlin’ Pelle) weet de Hives weer tot nieuwe hoogtes te stuwen met songs als “Love In Plaster”, “A Little More For Little You” en “Walk Idiot Walk”, waarin catchy riffjes de denderende bas goed afwisselen. In de bijbehorende clip van dit nummer tonen de jongens zich overigens liefhebbers van scrabble, ook een spelletje uit de tijd waar een deel van de inspiratie vandaan komt. Het geluid is wat voller, completer geworden sinds het vorige werk en de gitaristen werken beter samen. En hoor ik daar nu ergens een Ramone in de nummers meezingen? Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij Tyrannosaurus. Net als op de vorige albums zijn de nummers simpel, kort en krachtig. Wat wil je nog meer!

File: The Hives – Tyrannosaurus Hives
File Under: Terug van weggeweest
File Video: [Walk Idiot Walk]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top