Kevin Moore – Ghost Book (OST)

Kevin Moore heeft op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke loopbaan achter de rug. Dream Theater verliet hij op haar creatieve hoogtepunt om met Chroma Key een heel andere weg in te slaan. Debuut Dead Air For Radios was en is ronduit briljant, maar geënt op ambient- en synthpop, heel andere koek dan de spierballennotenperserij van Dream Theater. Natuurlijk verkocht hij wel wat platen, maar vooral te weinig. Toen verhuisde Moore naar Costa Rica. Om vervolgens van opvolger You Go Now waarschijnlijk nog minder te verkopen. Zijn revanche haalt hij met wereldplaat Office of Strategic Influence, dat meer symfo was dan ik nog voor mogelijk had gehouden. Ondertussen is hij verhuisd naar Turkije en dan komt nu plotsklaps Ghost Book uit op het ‘grote’ Inside Out, na jarenlang platen uitbrengen op marginale labels of zelfs in eigen beheer. En laat Ghost Book nou ook nog eens de minst toegankelijke plaat van Moore tot nu toe zijn! Het is vooral een bonte collage aan geluidsexperimenten van Moore, slechts spaarzaam voorzien van de stem van Kevin en een dame die ik niet ken. Ghost Book is nota bene de soundtrack voor een Turkse horror-comedy. Fouter kan toch bijna niet zou je denken. Nou dát valt dus wel mee. Sterker nog, de plaat maakt me stiekem best nieuwsgierig naar wat voor een film dat Okult wel niet is én wat Moore gaat brengen met het volgende ‘echte’ Chroma Key album dat naar ik aanneem ook wel op Inside Out zal verschijnen.

File: Kevin Moore – Ghost Book (OST)
File Under: Nu nog moore Chroma Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top