Vandals – Hollywood Potato Chip

Kink FM heeft in al haar wijsheid besloten om zondag 18 juli een Cover Top 15 uit te zenden. Hiervoor mag je zelf kiezen uit een meer dan uitgebreide lijst. Daarin staan onder andere de briljante versie van Toy Dolls – “Livin la vida loca”. Allemaal leuk en aardig, maar bij de letter V mist er in ieder geval één! The Vandals hebben voor hun nieuwe cd Hollywood Potato Chip namelijk een meer dan aanstekelijke versie opgenomen van Queen‘s “Don’t Stop Me Now”. Die zou zeker niet misstaan hebben in deze lijst. Net zo min als Hollywood Potato Chip misstaat in het rijtje van top-albums dat door oude punkdino’s – The Vandals bestaan ook al sinds 1981 – van The Descendents en Bad Religion afgeleverd is dit jaar. Natuurlijk ontbreekt de gebruikelijke ongein van de heren niet, daarnaast hier en daar gelukkig ook plek zat voor een wat een serieuzere toon.  Vanzelfsprekend beukt Josh Freese (A Perfect Circle) maniakaal alle gaatjes dicht die gitaarvirtuoos Warren Fitzgerald (die overigens “Don’t Stop Me Now” zingt) open laat. Als de twee elkaar in “Dig A Hole” als dolle stieren bevechten bast Joe Escalante zich de ballen uit zijn broek en is het verbazingwekkend dat Dave Quackenbush nog tijd vindt om adem te halen. Foei zeg! Volgens mij waren deze vandalen nooit sneller dan in dit nummer? Ik stel zo voor dat we dit najaar een Punkstock in de polder houden met in de line up Descendents, Bad Religion, Vandals, wat jonge hollandse honden en als toetje de Toy Dolls, die dan toch al in het land zijn. Iemand tegen? Niemand? Dat dacht ik al.

File: The Vandals – Hollywood Potato Chip
File Under: Punk (ja duh!)
File Audio:[How They Getcha][My Special Moment]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top