Speedcocks – Full Speed

“1000 Miles Of Cock”, “Fist Of Fury” en “Full Speed”, u raadt het al, we zijn weer in de wondere wereld van de vuige stamprock terecht gekomen. Rockcity Eindhoven maak je borst maar nat want hier zijn de Speedcocks! Vijf mannen uit Breda en Antwerpen bewijzen dat er nog steeds wat broeit in Brabant. Even meedogenloos en hard als het grote voorbeeld Peter Pan Speedrock maar toch weldegelijk met een eigen geluid. De nadruk ligt minder zwaar op het Rock n’ Roll aspect en (nog) meer op de keiharde punk. Natuurlijk is het te horen dat we hier te maken hebben met een vrij jonge band (opgericht in 2002) welke zijn sporen nog moet gaan verdienen. De teksten zijn soms ietwat simpel en neigend naar het banale en clichés worden zeker niet geschuwd. Het songmateriaal staat echter als een huis en de meer dan passionele uitvoering belooft heel wat voor de toekomst. Dit is nu typisch zo’n plaatje waar alle nummers voor elkaar in te wisselen zijn maar het geheel toch vooral niet als een eenheidsworst klinkt. Inspiratiebronnen als Motörhead, Exploited en Zeke hebben het goede voorbeeld gegeven en Nederland mag zich verheugen op weer een verse nieuwe kracht op de podia tijdens het festivalseizoen. Het is niet origineel, al zeker 1000 keer eerder gedaan en je moet er een beetje van houden maar oh oh oh wat is het lekker!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top