2000 Monkeys – 2000 Monkeys

Ik weet het, ik weet het. Eigenlijk had ik de plaat van 2000Monkeys door George moeten laten bespreken. Een logischer combinatie dan die van de eigenaar van Baviaan.net met de makers van muziek op 2000Monkeys.be zou er niet geweest zijn. Toch durfde ik het niet aan. Leer mij ze kennen, die bavianen. Geeft ze zo´n kek speeltje als de debuutplaat van deze Belgen en voor je het weet zitten ze er weken mee te vlooien in een hoekje van hun hok. En dat gevaar zat er echt in. Onze George heeft namelijk nogal last van een zwak voor alles wat eindigt op .be. Boel veel een zwak zou hij zelf zeggen. Dus safety first. Ga ook maar na: Tom Pintens (rechterhand van Stef Kamil Carlens bij Zita Swoon) staat aan het hoofd van deze rode billenbrigade, en zijn kolonie diende bij Arno, Vive La Fête, Arsenal en Quetzal. Ik zag het helemaal gebeuren: George weken van de leg door deze plaat vol met poppy liedjes die aanmoedigen tot meeneuriën en dito wiegen op de muziek. Hier en daar flirten met een beetje electronica en – maar dat is logisch – met toch die typisch Belgische afdronk. Beetje dEUS, beetje Zita Swoon, maar toch eigen. Dat is vragen om een lange stilte van zijn kant en dat kan ik niet gebruiken. Nee, ik geef hem wel een banaan in de vorm van een ticket voor het concert in Paradiso in september. Veel verstandiger dan zo’n glimmend zilveren en vooral tof schijfje. De Belgische apen mogen zich weer op de borst slaan.

File: 2000 Monkeys – 2000 Monkeys
File Under: Uberkekke Bavianenzut
File Audio: [One Night]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven