4ft Fingers – A Cause For Concern

Soms is het fijn om, in deze tijd van emo en politiek geëngageerde bands, eens wat minder zware muziek tot je te nemen. 4ft Fingers maakt aanstekelijke drinkmuziek met liedjes die je halfbezopen samen met je maten in de kroeg mee kunt blèren. Iets wat trouwens vooral wat zegt over de boodschap die de band uitdraagt (de wereld gaat naar de kloten maar ik ben te lui om daar wat aan te doen) en niet zozeer over de kwaliteit van de muziek. Op A Cause For Concern worden we weer eens ouderwets verwend. De melodieën zijn van zeer hoog niveau en lekker catchy terwijl vooral de gitaarpartijen zeker niet door een paar beunhazen worden ingespeeld. Deze knapen kunnen spelen! Af en toe heb ik de neiging een vergelijking met The Clash te maken maar dat heeft dan meer met de zang te maken dan de muziek als geheel. Deze valt eerder te plaatsen ergens tussen Pennywise en Dropkick Murphy’s. Dit derde album is duidelijk het resultaat van jarenlang keihard touren en laat dan ook een band horen die zeer goed op elkaar is ingespeeld en waar het speelplezier uit je speakers knalt. Natuurlijk horen we geen schokkende stijlveranderingen, waarom zouden ze ook. Never change a winning team. Al met al heerlijk pretentieloos en daardoor zo verfrissend dat dit voor mij wel eens dé zomerplaat van 2004 kan worden.

File: 4ft Fingers – A Cause For Concern
File Under: Beer Skate Punk
File Audio:[Head Held High][40 Years Of Misery]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top