California Guitar Trio – White Water

De naam California Guitar Trio is in zoverre terecht, dat de heren Paul Richards, Bert Lams en Hideyo Moriya daar nu resideren. Hun roots liggen namelijk heel ergens anders. Richards komt uit Salt Lake Smitty, Lams is een Belg en Moriya komt uit het land van de rijzende zon. Hoe ze ooit bij elkaar gekomen zijn? Het is de schuld van Robert Fripp die in de jaren 80 (en misschien nu nog wel?)gitaarlessen gaf in Engeland. Daar ontmoetten de drie elkaar en na wat heen en weer getour wonen ze sinds 1991 in Los Angeles en opereren van daaruit onder de naam California Guitar Trio. Tja, da’s dus makkelijk raden wat je voor je kiezen krijgt op White Water, de als ik het goed geteld heb 8e cd van deze drie heren: veel gitaarwerk. Ik hoor u denken: “3 virtuozen, 18 snaren én een plaat op een prog-label, dat kan alleen maar een kakafonie van notendiarree opleveren!”. Niet dus. Als de drie namelijk iets donders goed weten is het dan overdaad schaadt. De virtuositeit druipt dus wel af van White Water, maar het schiet nergens de bocht uit. Sterker nog, het eerste deel is wel zelfs mellow te noemen met ondermeer een prachtige interpretatie van Bach‘s ja die dooie klassieke componist) “Prelude Circulation BWV 988”. In het tweede deel gaat het gas wat vaker open, maar het blijft toch goed volgbaar wat de heren doen. Met dank ook aan de open en heldere productie van Tony Levin en de meer dan geinige manier waarop “Riders On The Storm” versmolten wordt met de kuntrie evergreen “Ghost Riders In The Sky”

File: California Guitar Trio – White Water
File Under: 3 virtuozen, 18 snaren, 12 schone liedjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven