Thomas & Sampson – When the lower resembles the higher

Onlangs was ik bij een activiteit waarbij wij, deelnemers, na een korte instructie een schilderij moesten gaan maken. De kunstenaar die dit leidde wist te vertellen dat door de toename van vrije tijd er veel extra talenten boven kwamen drijven. Door het ontbreken van een echte meester, waarbij het neerkwam op het doen wat hij ook deed, werden mensen creatiever. De meester was hoogstens nog nodig om mensen op wetmatigheden te wijzen of de cursisten verder op weg te helpen. Thomas & Sampson lijken ook twee hobbyisten die maar eens aan de slag gegaan zijn om in hun vrije tijd muziek te gaan maken. Uiteindelijk leverde dit zelfs een heus album op. Professioneel klinkt het allerminst, instrumenten tot in den treure beheersen lijken ze evenmin te doen. Toch zijn de Amerikanen lekker creatief bezig met zang, gitaar, keyboard, xylofoon, drumcomputer en ander muziekmateriaal. De twaalf ongewone liefdesliedjes met af en toe mogelijkheden tot een simpel dansje stralen door hun simpelheid veel moois uit. Het is typisch een album dat zijn weg naar een kleine schare aanhangers zal vinden. De massa zal zich nooit van dit radio-onvriendelijke moois bewust zijn. Een fatsoenlijke website ontbreekt en voor de titel zal eerst even diep ademgehaald moeten worden: When the lower resembles the higher there will be harmony upon reflection. Kunst is niet altijd makkelijk, en wordt soms pas na het overlijden van de makers begrepen. Ik hoop echter dat er nog veel tonen uit hun vingers komen voordat dit gaat gebeuren.

File: Thomas & Sampson – When the lower resembles the higher there will be harmony upon reflection
File Under: Een modern meesterwerk
File Audio: [Our Little]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top