VA – Rock Against Bush (Volume 2)

Ondertussen moet Bush er toch wel een heel klein beetje wakker van gaan liggen. Van al die tegenwind die hij uit de muziekwereld van alle kanten ondervindt. Dat hij in eerste instantie niet maalde om de activiteiten van Punkvoter.com kan ik me nog wel en beetje voorstellen, maar de opstand tegen zijn regime komt ondertussen toch wel van alle kanten of beter vanuit alle genres. De Dixie Chicks, nota bene uit Texas afkomstig, ageerden ongehoord fel voor country chicks, uit de R&B/Rap hoek deden Missy Elliott en Mary J. Blige hetzelfde en namen een nieuwe versie op van de soul-klassieker “Wake up everybody”. Vanuit de rockscene kwam onder andere van Bruce Springsteen en de mannen van R.E.M. tegengas. Dan hebben we het niet meer over bandjes die een paar duizend cd’s verkopen, het gaat hier om een miljoenenpubliek! Het is wel jammer dat niet al dat volk ook op dezelfde manier reageert als dat uit de punkhoek gebeurt: Met een serie van toffe en belachelijk goedkope compilaties tot de nok gevuld met muziek en een DVD die de boodschap (“Mensen die Bush moet echt afnokken!”) krachtig overbrengt. Met hoge verkopen: De macht van de grote getallen. En dat gaat met Rock Against Bush Volume 2 echt wel weer lukken met grote namen als Foo Fighters, No Doubt, Bad Religion en Green Day. Voor ons Hollanders is de boodschap dan misschien wat minder van belang, de ‘kleinere’ bandjes op deze compilatie zijn zeker wel meer dan de moeite waard om het initiatief te steunen. Grote kans bovendien dat één of meerdere van de 28(!) bands je onbekend zijn en je wat leuks ontdekt. Ik heb in ieder geval al een boodschappenlijstje gemaakt. Moet u ook nodig eens doen.

File: VA – Rock Against Bush (Volume 2)
File Under: Bands Against Bush

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top