Soulwax – Any Minute Now

Zien op Lowlands (pt.5)?
De leukste Belgen zijn terug! Niet dat ze echt weg zijn geweest: als 2 Many DJ’s schuimden de Dewaele broers de afgelopen jaren de festivals af in heel Europa. Maar toch. De doorbraakplaat (Much Against Everyone’s Advice) heeft wel lang moeten wachten op een vervolg. Maar nu de platenkoffers opgeborgen zijn en de gitaar en microfoon weer ter hand genomen zijn kunnen we weer gaan genieten van Soulwax. En genieten kunnen we! De opener van deze nieuwe plaat (“E-talking”) en de single “Any Minute Now” zorgen voor een dansbaar rockend begin. Snel daarna blijkt dat de DJ-periode ook zijn invloed heeft gehad op de sound. Op de verschillende nummers wordt flink geëxperimenteerd met electro (“NY excuse”) en 80’s pop (“Compute”). Een verstilde ballad of een meeslepend rocknummer; ook aan variatie geen gebrek. Het knappe is dat de band ondanks dat alles onmiskenbaar blijft klinken als Soulwax. Mocht deze plaat een commercieel succes worden dan biedt het David en Stephen een rijke muzikale voedingsbodem voor de toekomst. Een electro-plaat van Soulwax? Het zou zomaar kunnen. Voor de Lowlandsgangers hebben ze alvast een advies in petto: ‘Everybody knows, when you dance too slow, no-one comes to say hello..(Slowdance)’. Knoop het in uw oren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven