Blackfield – Blackfield

Beste Steven, Ik word een beetje gek van je. Wel op een fijne manier hoor, maar toch, je doet me duizelen met die honderden – volgens mij overdrijf ik niet – releases. Nu heb je al weer een project toegevoegd aan je toch al duizelingwekkende aantal bijbaantjes naast Porcupine Tree. Ik kan het budgettair en administratief niet meer bijbenen. Het wordt me allemaal een beetje teveel zo. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat Blackfield, je project met de Israëliër Aviv Geffen (overigens, is hij echt zo’n megaster daar?), niet de moeite waard is hoor. In tegendeel zelfs. Het irritante is dat voor al je activiteiten geldt dat ze meer dan de moeite waard zijn. Blackfield is van al je projecten wel degene die qua geluid het dichtst bij je Porcupine Tree activiteiten ligt, vind ik. Zelfs zo dicht dat ik af en toe denk dat ik naar een nieuwe Porcupine Tree plaat zit te luisteren in plaats van naar een ‘uitstapje’. Maar het zij je vergeven. Het vermindert het ongeduldig wachten op de opvolger van het fantastische In Absentia, maar het was misschien wel een goed idee geweest om Aviv wat meer te laten zingen? Iets voor een volgende plaat dan maar? Want zoals in “Pain” waarin hij zingt en jij er doorheen komt in de refreinen is echt prachtig. Sowieso vind ik Blackfield een album zonder vullertjes. Krachtige en voor jouw doen best korte nummers vol met prachtige harmoniën en uitgewerkte arrangementen. Maar goed, ik wist al al wel dat dat je dat met een gerust hart aan jou kunt over laten natuurlijk. Groet, Storm

File: Blackfield – Blackfield
File Under: YAGSWR
File Audio: [Hello]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top