Lali Puna – Faking the books

Zoals wellicht bekend slijt ik nog wel eens wat uurtjes achter het stuur op weg naar optredens in bijvoorbeeld Duitsland. Om de sfeer te verhogen oefenen we als band alvast de Duitse tongval, drinken we Duits bier en luisteren we naar Duitse muziek terwijl het asfalt onder ons door schiet. Vooral een band als the Notwist kraakt en piept aangenaam uit de speakers op dergelijke ritten. De muzikale escapades van de spil van die band, de Acher-broertjes, beperken zich gelukkig niet tot the Notwist alleen. Bij onder meer het Tied and Tickled trio en Ms John Soda hebben ze de nodige inbreng. En bij Lali Puna, want daar gaat dit stukje eigenlijk over. Faking the books is alweer de 3e Lali Puna-plaat. Mooie refreintjes, hoekige electronica en de immer ingetogen zingende Valerie Trebeljahr maken van Faking the books een mooi luisterplaatje, waarbij het fijn meeneuriën is. Knap hoe samples, elektronica en instrumenten met elkaar verweven zijn, zonder dat ‘het liedje’ er onder lijdt. Tja, en dat Lali Puna een cd maakt volgens beproeft recept maakt voor de liefhebbers van the Notwist-stal weinig uit. Bovendien weet ik wat er de komende maand uit de speakers knalt als we weer eens op pad moeten naar de oosterburen!

File: Lali Puna – Faking the books
File Under: Wir fahr’n fahr’n fahr’n auf der Autobahn
File Video: [micronomic]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven