Lacuna Coil – Comalies (2004 Edition)

Ik kan Century Media geen ongelijk geven dat ze hun best doen Lacuna Coils Comalies uit 2002 nog eens onder de aandacht te brengen door een 2cd versie op de markt te brengen. Op de bonusdisc staan mooie akoestische versies en twee radio-edits. Nu is het namelijk meer dan ooit tevoren de tijd waarin Lacuna Coil kan scoren. Niet dat Comalies het beroerd deed tot nu toe hoor. Integendeel, er zijn er ondertussen al dik 100.000 van verkocht en met de optredens op Ozzfest zal dit aantal nog rap verder stijgen. Toch staat dit natuurlijk in schril contrast met wat vergelijkbare bands die ondertussen doorgebroken zijn verkocht hebben. Een – ik noem maar even en klein verkoopsuccesje van de afgelopen tijd – Evanescence is echt niet zo heel ver verwijderd van wat deze Italianen doen. Sterker nog, als ik moest kiezen tussen Evanescence en Lacuna Coil, dan wist ik het wel. Al was het alleen maar om een wit voetje te halen bij de appetijtelijke frontvrouw Cristina Scabbia. Ook op muzikaal vlak slaat de weegschaal door in het voordeel van haar. Scrabbia vist uit de vijver waar Anneke van Giersbergen ook lange tijd aan de rand zat te snoekbaarsen. Er is echter meer: wanneer ze het gevecht aangaat met de Andrea Ferro – uit de mannenvijver waar Nick Holmes forellen kweekt – wordt het leuk, extra leuk zelfs. En u moet weten, ik houd niet van vis. Kun je nagaan.


mij=Century Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top