Mark Lanegan – Bubblegum

Luttele maten muziek en drie woorden zang heeft Mark Lanegan maar nodig om de zomer op zijn kop te zetten. Bubblegum is nog maar amper begonnen of het begint om me heen te spoken. Gisteren was het toch 30 graden? Waarom trekt de hemel dan nu dicht, zijn de korte rokjes weer uit het straatbeeld verdwenen en verschieten de bladeren aan de bomen van kleur? Dat een man met zijn stem en muziek zoveel impact kan hebben op je omgeving. Bubblegum, die titel alleen al. Alsof Lanegan in staat is iets te maken dat ook maar in de verste verte lijkt op zoete soepel kauwbare massa om bellen mee te maken. Echt niet! Als het ergens mee te vergelijken is, is het wel met van die ranzige nicotine kauwgom. Die je wel in moet nemen, omdat je anders weer ten prooi zult vallen aan je verslaving. Intiem duetterend met PJ Harvey in “Come To Me”, waarbij ik niet anders kan doen dan sneaky om een hoekje staan gluren met koontjes op de wangen. Intens rockend in het al van de EP Here Comes That Weird Chill bekende “Methamphetamine Blues” en “Sideways in Reverse” en flirt met een opzwepende beat in “Can’t Come Down”. Lanegan laat zich van al zijn goede kanten horen en klinkt, vergezeld door een heel peloton aan rocksterren, vitaler als ooit te voren. Voor zover dat woord in zijn woordenboek voorkomt natuurlijk. Zijn beste plaat tot nu toe, zonder twijfel.

File: Mark Lanegan – Bubblegum
File Under: Gruwelijk goed
File Audio: [VPRO-luisterpaal]
File Video: [Sideways In Reverse]

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven