Hearse – Armageddon, Mon Amour

“Melodieuze Death Metal, dat is nu typisch iets voor Zeke om te bespreken” moet Storm gedacht hebben. En ik maar schrikken toen Armageddon, Mon Amour in mijn bakje viel. Gelukkig kende ik Arch Enemy natuurlijk wel en dus stond ik niet geheel afwijzend tegenover deze uitdaging. Hearse – want daar hebben we het over – is namelijk de nieuwe band van voormalig AE zanger Johan Liiva. Het is niet gek dat iemand met zo’n herkenbaar en afwijkend zanggeluid ook direct hier zijn stempel weet te drukken. Toch betekent dit wel dat als je al niet veel van Arch Enemy moest hebben, je hier maar beter helemaal niet aan kunt beginnen. De muziek is freaky en combineert naast de al eerder genoemde Death Metal een keur aan stijlen en genres. Positief hoogtepunt is de cover van (nota bene) Kim Wilde‘s “Cambodia”. Af en toe gaat de overdaad en prestatiedrang wel een beetje irriteren en een volledige en complete draaibeurt heeft de plaat bij mij dan ook nog niet gehad. Mondjesmaat is hier de beste aanpak. De band zou juist door de diversiteit genoeg in zich kunnen hebben om een breed metalpubliek aan te spreken. De flirts met punk en stonerrock maken het ook voor anderen interessant. Toch ontbreekt het aan echte originaliteit en vooral pakkende nummers om te kunnen zeggen dat dit een goed album is. Daarvoor staan er simpelweg te weinig écht sterke nummers op en lijkt het soms meer op een uit de hand gelopen hobbyproject dan een volwaardige plaat. Metalland zal hier geen seconde van wakker liggen.

File: Hearse – Armageddon, Mon Amour
File Under: Overdreven experimenteerdrift
File Audio: [Turncoat]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven