Mus – Divina Lluz

Hoe bepaal je nu van te voren hoe je je kind noemt. Ik vond dat bij de eerste redelijk eenvoudig voor een jongetje, voor de tweede was dat iets minder eenvoudig, maar we waren er toch redelijk snel uit. Meisjesnamen, dat lag van meet af aan als een stuk ingewikkelder. Geen idee of het raar is, maar de meisjesnaam die we voor de eerste in gedachte hadden viel voor de tweede gelijk af, want die was voor een ander bestemd die er nooit kwam omdat het een jochie werd. Dus opnieuw peinzen. Op de één of andere manier kwamen we een tijdlang steeds op vogelnamen uit. Merel vonden we mooi, Mees ook een tijdje, maar die laatste klinkt een beetje gemeen vonden we. Mus ging nog het langste mee. Uiteindelijk werd het toch wat anders, maar Mus had eigenlijk heel aardig gepast. Omdat het zo lief en zacht klinkt en zij ook zo is. Net als Divinia Lluz het derde album van de gelijknamige band uit Gijon. Dat is – en dat weten kenners – duidelijk niet de zonnigste kant van Spanje. Dus geen vrolijke Spaanse liedjes op Divinia Lluz. Mus, meestal is het Monica Vacas die zingt, fluistert in je oor. Met haar rustgevende softe post-rock die zich uitstekend leent voor de lange zwoele zomeravonden. Om jezelf tot rust te brengen of als slaapliedjes voor kleine kinderen die niet kunnen slapen, maar wel voorzien zijn van vaders met de ‘betere’ muzieksmaak.

File: Mus – Divina Lluz
File Under: Lief, mooi en zacht
File Video: [Al Debalu]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top