NoCode – Crimson

Na de zomervakantie gaat NoCode de studio in voor een volledige CD. Dat zou best eens verrassend uit kunnen pakken… , schreef ik in juni vorig jaar over de demo Tuella van NoCode. En dat meende ik oprecht, want alhoewel niet overal even briljant toonde het wel aan dat NoCode duidelijk potentie had. Potentie hebben is natuurlijk nog geen garantie voor een goede plaat, helaas. Dat blijkt wel op Crimson. Maar niet gelijk, want Crimson begint namelijk lekker met een Tool-achtige drwiging in “Hunger”. Ha, had ik mooi even gelijk, dacht ik. En dan begint Johanneke te zingen en daalt de stemming. Verdorie, nu loopt ze toch weer tegen de muziek op te boksen waarbij ze d’r eigen stem bijna kraakt! Dat moet ze niet doen, want dat kan ze domweg niet! Althans niet goed genoeg. Andere dingen kan ze veel beter. Echt zingen bijvoorbeeld. Haar ‘normale zangstem is namelijk wél erg goed. Donders jammer allemaal en het irriteert me een beetje dat de band dit zelf niet doorheeft. Als je zoveel talent in je gelederen hebt, dan zorg je ook dat je daar wat mee doet! De nummers blijven namelijk best de moeite waard voor mensen die houden van muziek uit het straatje King Crimson / Tool. Het inlossen van de belofte moet dan maar gebeuren op een volgende EP of CD. En dan gelijk ook met een echte producer achter de knoppen om het geluid wat beter in balans te brengen. Back to the drawing board!

File: No Code – Crimson
File Under: Progressive Rock, waar nog aan gesleuteld moet worden
File Audio: [Crimson-player]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven