The Album Leaf – In A Safe Place

IJsland staat op mijn verlanglijstje van bestemmingen nog steeds in de top-5 en daar moet maar eens verandering in komen eigenlijk. Ik ben jaloers op Jimmy LaValle van The Album Leaf (maar vooral ook van instrumentale post-rock grootheden Tristeza). Hij mocht namelijk op uitnodiging van de heren van Sigur Ros vakantie komen vieren in IJsland. Nu ja vakantie, een album opnemen zul je bedoelen! De heren van Sigur Ros en LaValle waren vriendjes geworden tijdens een gezamenlijke tour door Amerika en Jon Thor Birgisson en zijn bandmaatjes wilden graag dat dat zo bleef en bleven hem daarom maar vragen over te komen naar IJsland. Uiteindelijk is het ze dus geluk, want In A Safe Place is grotendeels in de Mosfellsbaerstudio op IJsland opgenomen. En in IJsland heeft LaValle ook voor het eerst besloten vocalen toe te voegen aan enkele nummers van In A Safe Place. En dat is even wennen. Hij zingt zelf niet echt fantastisch, maar in combinatie met Pall Jenkins (Black Heart Procession) werkt het net. Dan is de combinatie met het ‘hopelandisch’ van Jon Thor Birgisson in “Over The Pond” vele malen geslaagder te nomen. Maar het mooist zijn toch de instrumentale nummers met de dominante zachte klanken van de Rhodes van Lavalle zelf in combinatie met minimale elektronica en beats.

File: The Album Leaf – In A Safe Place
File Under: Soft Post-Rock
File Audio: [On Your Way]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top