Spearmint – A Leopard And Other Stories

Uberbritse indieband Spearmint levert met “A Leopard And Other Stories” hun vijfde studio-album af. De plaat is samengesteld uit vijf jaar materiaal dat niet op de vorige albums paste, maar te goed was om tot b-kanten te worden gedoemd. “This is not a b-side, it’s a future album track”, aldus Shirley Lee (ja, zo heet hij echt!), zanger van de band. Gelukkig betekent dit niet dat de plaat een bijeengeraapt zooitje is geworden. De meeste albums van Spearmint focussen zich namelijk op één onderwerp, maar dit zijn gewoon meerdere korte verhaaltjes geworden. Ieder lied is een verhaal op zich. Het album is hierdoor een leuke mix geworden met alle essentiële Spearmint ingrediënten: pure pop, britse humor, intelligentie, catchy deuntjes en geinige scherpe monologen (rants à la Trainspotting, bijv. over het onderwerp van films in “Say Something Else”). Ook erg grappig is het lied “Meet Mr Marsden”, een gedetaileerd levensbeschrijving met teksten als: ’71 Christmases”, 130.00 cups of tea, 852 tubes of toothpaste, one death experience’, etc. Ze mogen dan erg Brits zijn, maar gelukkig hebben ze niets gemeen met het Britse weer. A Leopard And Other Stories staat garant voor een zonnige bui. Een prima soundtrack voor mooie zomerdagen en een fris humeur!

File: Spearmint – A Leopard And Other Stories
File Under: Happy-go-lucky Britse popmuziek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven