Track Addicts – Handgrenades and Butter

k moet u iets bekennen: ik luister écht helemaal nooit naar hiphop of funk. Of ook maar iets dat daar op lijkt. Maar omdat oppergoeroe Storm hier de dienst uitmaakt en ik dus moet luisteren naar wat hij mij opdraagt zat ik dus op een mooie zomerse dag naar de Track Addicts te luisteren. Funky beats knalden er uit mijn speakers en strakke rimes. Zo schijnen die dingen te heten, “rimes”. Niet dat ik daar verstand van heb, maar goed. “I’ve got rimes” zong een rapper die er best wat van kon. Dat geldt ook voor die rapper van de Track Addicts, gelooft u mij maar. Niet zo gek, want Rockattack Ten doet al die zut rappen. Niet dat ik hem kende, maar mijn vriend Google vertelde me dat hij bij Gotcha! gerapt heeft. Ik geloof dat ik u nog iets moet bekennen: Gotcha! is volledig aan me voorbij gegaan. Oei oei. Maar goed, ik luisterde naar de Track Addicts en voelde er niet zo heel veel bij. Mijn buurvrouw daarentegen kwam al swingend mijn huis binnen en vroeg wat dit voor lauwe zut was. “Iets met Track Addicts” mompelde ik terug. “Te gek man!” Ik keek naar buiten waar zich een swingende menigte gevormd had onder mijn balkon. “Lau” klonk opeens door mijn huiskamer, een heuse Nederlandse rap! Voelde ik daar mijn teen ritmisch bewegen op de vet koele beats? Mocht u eens zin hebben in een funky hiphop cd van vaderlandsche bodem dan moet u vooral eens naar de Track Addicts luisteren. Niks mis mee geloof ik, als ik zo naar mijn buurvrouw kijk, al moet bij mij het kwartje nog vallen…

File: Track Addicts – Handgrenades and Butter
File Under: Vet lauwe funky hiphop zut uit Holland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top