Lovers – The Gutter And The Garden

Orange Twin is een piepklein labeltje uit het op muziekgebied niet echt piepkleine Athens (Georgia). Uit deze universiteitsstad komen nogal wat memorabele namen waarvan R.E.M. natuurlijk verreweg de grootste is. Ook the B-52’s komen er vandaan en nog een hele trits best interessante bandjes uit de lo-fi/indie-pop hoek. Eén van hen is Elf Power en die runnen Orange Twin. Het toffe – dat vind ik althans – aan Orange Twin is dat ze een deel van de opbrengsten van het label gebruiken voor het inrichten van een eco-dorp in de buurt van Athens. Da’s een nobel streven natuurlijk, maar als zo’n label dan waardeloze muziek uitbrengt gaat dat niet hard. Dat valt mee dus. Zeker in het geval van Lovers, de band rond Carolyn Berk. Hun tweede cd The Gutter And The Garden staat vol met subtiele, intieme liedjes die bol staan van schaamteloze persoonlijke ontboezemingen van mevrouw Berk. En dat is nogal wat leed. Wel mooi leed, verpakt in prachtige songs. Een beetje Mazzy Star, maar dan minder dromerig, een beetje Gillian Welch, maar dan minder rootsie. En een productie die je een beetje aan Aimee Mann doet denken. En als je Carolyn Berk steunt steun je ook de goede zaak. Wat wil je nog meer?

File: Lovers – The Gutter And The Garden
File Under: Goede plaat voor de goede zaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top