Transglobal Underground – Impossible Broadcasting

Ik ontdekte Transglobal Underground op een voor mij nou niet echt gebruikelijke manier. Dat gebeurde namelijk niet echt aan de hand van muziek, maar puur op basis van plaatjes. Een (ondertussen) ex-collega tipte mij op Natacha Atlas en toen ik haar zag op het hoesje van Gedida was ik gelijk verkocht. Dat moest ik zien ehhh horen. En ziedaar, niet alleen een goddelijk buikdansend lijf, ook een goddelijke stem. Bleek ze ook nog eens haar stem met enige regelmaat te lenen voor een bandje. Nou eigenlijk twee DJs die óók live speelden. Dat was dus Transglobal Underground en dat bleek ook nog eens meer dan de moeite waard te zijn om me in te verdiepen. Transglobal Underground maakt namelijk een intrigerende mix van allerhande transglobale ondergrond geluiden (tja hoe verzint’ie het he?). Dub, reggae, Aziatisch, Afrikaans, Arabisch, Bulgaarsche meisjes. Werkelijkwaar alles wat maar riekt naar etnisch wordt in de blender gestopt met en gemixt met dance ritmes en hiphop invloeden. Dat is op Impossible Broadcasting dus niet veel anders. En deze is een flinke verbetering ten opzicht van voorganger Yes Boss Food Corner. Alles loopt net wat soepeler, de liedjes zijn beter en één van de Bulgaarse meisjes steelt de show. Letterlijk een wereldplaat.

File: Transglobal Underground – Impossible Broadcasting
File Under: Wereldplaat
File Audio: [Vanilka (extract)]

Een reactie

  1. zomer

    op exact dezelfde wijze vond ik transglobal u.!
    wellicht een andere tip dan: balkan beat box (2 cd’s). of als je het dichter bij huis wilt zoeken: amsterdam klezmer band.
    lang leve de fusion!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven