Pit er Pat – Emergency (EP)

Het recenseren van cd’s is een prima manier om allerlei leuke muziek en bands te leren kennen die normaliter langs me heen waren gegaan. Het recenseren van cd’s vind ik minder leuk als ik muziek en bands leer kennen waar ik weinig mee heb en kan. Neem nu deze e.p. van het Amerikaanse drietal Pit er Pat genaamd Emergency. De muziek is niet standaard. Dat pleit voor ze. De gitaar ontbreekt. Grappig. Als baspartij wordt een keyboard ingezet. Weer eens wat anders. Hierachter zit een stuwende percussie om het geheel op te zwepen. Goed gedaan. Er tussendoor komt een zangeres met een iel, bijna vals stemgeluid, hetgeen het extra bijzonder maakt. Anders. Het geheel doet wat loom aan, een beetje lounge. Relaxt. Of zou ik beter zeggen een beetje psychedelische jazz -rock à la Soft Machine. Historie. Het totaal doet me echter weinig. De truc ken ik wel na een paar nummers, het wordt al snel saai.

File: Pit er Pat – Emergency (EP)
File Under: Anders is niet altijd beter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top