Anyone's Daugther – Wrong

Ik begreep even helemaal geen sikkepit meer van mezelf. U moet weten, ik beweeg me normaal redelijk onopvallend onder de mensen. In een gezelschap zal ik niet snel opvallen en gewoon op straat zul je mij ook niet snel opmerken. Hooguit fiets ik wat harder dan de gemiddelde Nederlander, maar daar houdt het ook wel mee op. Wat bezielde mij dan om als een halve gare hardfietsend mijn bovenbenen als drumstel te gebruiken terwijl mijn diskman “Happy Go Lucky” afspeelde? Links en rechts vragende blikken en optrekkende wenkbrauwen en toch ging ik ongestoord door. Iets dwong me in dat liedje. Blijkbaar hebben de heren van Anyone’s Daughter toch nog beter werk afgeleverd met Wrong, dan ik de hele tijd dacht terwijl ik die plaat luisterde. Wrong is hun tweede sinds 1986, niet dat ik ze al van voor 1986 kende hoor. Echt niet. En – ik heb het even voor u na gezocht in alle exemplaren die ik heb – Oor’s Popencyclopedie. Er zijn ook maar nog twee leden uit dat verre verleden te vinden in de huidige bezetting. Toch is Wrong zeker aan te bevelen aan hen die ook weglopen met Spock’s Beard. Anyone’s Daughter vist namelijk uit dezelfde vijver als deze baardmannen, typische eind jaren zeventig symfo met freaky toetsenwerk en opgeleukt met hedendaagse invloeden. Al blijft het qua virtuositeit en kwaliteit van de liedjes wel wat achter bij deze Amerikanen, maar goed dat zijn wat mij betreft ook de heerschers in dit deel van het genre.

File: Anyone’s Daugther – Wrong
File Under: Niet fout
File Audio: [Miscellaneous (sample)][Happy Go Lucky]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top